Scholenkaart maakt OV-reizen veel gemakkelijker voor groepen basisonderwijs

23 september 2013

De nieuwe Scholenkaart voor het openbaar vervoer in de stadsregio Rotterdam is vanochtend in gebruik genomen. Deze  speciale OV-chipkaart maakt reizen met het openbaar vervoer voor basisscholieren en hun begeleiders veel gemakkelijker. Op de Scholenkaart is geen reistegoed nodig. De scholen krijgen na afloop een rekening.

De  Scholenkaart is geldig in alle bussen, trams en metro’s van de RET en de treinen van de NS in de regio Rotterdam. De 330 basisscholen in de stadsregio Rotterdam kunnen de Scholenkaart kosteloos bestellen.

De stadsregio Rotterdam is de eerste regio in Nederland die over een Scholenkaart beschikt. Het eerste exemplaar van de kaart werd vanochtend overhandigd aan directeur mw. Werneke van basisschool De Singel in Schiedam. Zij kreeg de kaart van Jeannette Baljeu, bestuurder vande de stadsregio en wethouder van Rotterdam.

OV-chipkaart

Eerder dit jaar is uit een proef gebleken dat de Scholenkaart goed functioneert en voldoet aan de eisen. ‘In 2009 voerden wij als eerste regio de OV-chipkaart in. De techniek achter deze kaart maakt de invoering van producten op maat – zoals de Scholenkaart – mogelijk. Dat is precies een van de redenen waarom we destijds voor de invoering van de kaart hebben gekozen,’ aldus Baljeu.

Mevrouw Werneke, directeur van basisschool de Singel die heeft meegadaan aan de proef, zegt: ‘Het is een heel praktische verbetering voor scholen. Geen gedoe meer met vooraf saldo laden en de aanschaf van papieren groepskaarten met een geldigheidsdatum. We ontvangen nu achteraf een overzichtelijke factuur met daarop precies de reizen die wij gemaakt hebben. Makkelijk en gebruiksvriendelijk voor zowel de scholieren als de school.’

Inmiddels hebben alle 330 basisscholen informatie over Scholenkaart gekregen. Scholen die de kaart willen gebruiken, kunnen zich aanmelden bij www.ret.nl/scholenkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *